Add to Book Shelf
Flag as Inappropriate
Email this Book

Българският мироглед : Бъдещето, Volume Пета част - 123 страници.: Бъдещето

By Балкх, Борис

Click here to view

Book Id: WPLBN0100002912
Format Type: PDF eBook:
File Size: 1.77 MB
Reproduction Date: 21/09/2017

Title: Българският мироглед : Бъдещето, Volume Пета част - 123 страници.: Бъдещето  
Author: Балкх, Борис
Volume: Volume Пета част - 127 страници.
Language: Bulgarian
Subject: Non Fiction, General Works (Periodicals, Series, idexes, Almanacs, etc.)
Collections: Science, Authors Community, Most Popular Books in China
Historic
Publication Date:
2017
Publisher: Самиздат
Member Page: Boris Balkh

Citation

APA MLA Chicago

Балкх, B. Б. (2017). Българският мироглед : Бъдещето, Volume Пета част - 123 страници.. Retrieved from http://self.gutenberg.org/


Description
Тук са описани човекът, съвременното и бъдещото обществено устройство, с техните предимства и недостатъци. В бъдещата Общинария няма да има: • Конституция и закони в днешния им вид. • Религии, идеологии, политики, партии и избори. • Банки и други финансови институции в днешния им вид. • Хазартни игри. • Синдикати и работодателски сдружения. • Съдебна система – адвокати, прокурори, съдии и нотариуси. • Администрация в днешния вид – чиновници, бюрократи. • Тайни общества и духовни учения. • Малцинствени сдружения и права, заради някакви различия.

Summary
Общинарията, ще бъде противовес на Новия световен ред. Причината, претекстът за осъществяване на новото обществено устройство е следване необратимия ход на човешката еволюция, според който трябва да се изкачим на последното стъпало – от върховенството на желанията на тялото и душата, да преминем към върховенството на достиженията и решенията на ума.

Excerpt
В Общинарията, на човека трябва ясно и категорично да му се обясни, че той е просто само един биоробот, от когото обстоятелствата или нечия чужда воля, чрез "дресировка" могат да произведат светец или мерзавец, в зависимост от проекта. Оставен "свободен", извън някакъв проект, ненасочван, ненаправляван, той започва да преобразява света по свой образ и подобие, в своя угода. Ако всички са свободни в обществото, то се превръща в джунгла, където както знаем властва законът на джунглата – нокти и зъби, срещу рога и копита. Поради това в Общинарията няма да има "човешки права", "свобода, равенство, братство", "демокрация" и "либерализъм" – нито стар, нито нов. Там ще се прилага Варновата властова система и ще има абсолютен ред. Безусловен. За всички, навсякъде и по всяко време.

 
 Copyright © World Library Foundation. All rights reserved. eBooks from Project Gutenberg are sponsored by the World Library Foundation,
a 501c(4) Member's Support Non-Profit Organization, and is NOT affiliated with any governmental agency or department.